Skön dag

Skönt idag har jag klippt mig och färgat slingor, varit på gymmet och träffat mina barn. Skön dag. Jag vet inte om jag talade om att jag hörde fåglarna sjunga igår - det har varit mycket tyst tills nu, MEN lyssna när solen skiner så får Du höra - det finns hopp om att det är en vår i antågande.
Idag talade jag med Kjell (min f.d sambo) om hur vi ska göra med lilla sjuka Ester och vi får ta ställning till det när han kommer hem på onsdag. Jag vet vad jag vill, dvs ingen medicin och att vi får ha lite uppsikt om hur hon mår och när hon inte är glad och mår dåligt så får hon somna in lugnt och stilla med mycket kärlek runt omkring sig. Hon är snart 12 år så det är ingen ungdom precis men är så kär, så kär. Det är alla mina hundar - Doris som snart blir 16 år och mamma till Ester, Ester som snart är 12 år och "lilla" nakisen Rocky som snart är 8 år. Ja egentligen är det väl gamlingar alla 3 ;-))
Svårt att tänka sig ett liv utan hundar sedan, men vi får se hur det blir. Jag vill kanske ut och resa och vara lite fri som pensionär (om jag nu blir det någon gång).


Staplar ved, värre än på gymmet.

Ja jag staplar ved idag också och jag som ingenting hade att göra dvs inga måsten MEN så började det att snöa och veden ligger ute på gården så då blev det ett måste att få in den. Problemet är bara att allt inte går att få in under tak så det får bli en hög kvar ute på gården. Är inne nu för en liten kaffepaus.


Imorgon blir det gymmet klockan 8.00 och sedan frissan där jag ska klippa och slinga håret. Går hos Ann på Huvudjägarna här i Ludvika och hon är superduktig och trevlig. Det här med att byta frissa är lika svårt som att byta tandläkare. Som tur är har jag inte behövt byta någon av dem på länge.

Imorgon kommer också mina döttrar och ett av mina barnbarn och då ska vi njuta av varandras sällskap och lite god mat. Tänkte ha fläskfile i ugn med grädde, purjolök och champinjoner med riven ost över och till det en grönsallad och blomkålsmos. Mums!

Nej nu bär det av ut i snövädret igen och stapla ved;-))


Lördagsmorgon och slut på veckan

Oj så skööönt att få vara ledig några dagar.Vaknade imorse med ett svullet öga - en vagel, usch och fy då är det tur att jag ska vara hemma och stapla ved. Det ska snöa imorgon så jag måste skynda mig att få in veden under tak nu. Annars har inget särskilt hänt, livet går sin gilla gång och egentligen ska man väl vara lycklig för det;-)
För tänk vad skönt att vakna en dag och känna att idag ska jag göra INGENTING, tänk dig in i det. Du kan lägga upp din dag precis som du vill, vilken lycka och rikedom.

Jag vill åka på semester men vart ska man åka? Det finns för mycket att välja på och det börjar bli oroligt lite här och där. Dessutom verkar det som om flygplanen börjar bli slitna. Lite otäcka olyckor som ökar i antal.

Har jag skrivit att de har ringt från Strömsholm och talat om att nu visar de sista proverna på att hon har cushings syndrom. Jag har fått ett brev därifrån också som talar om vad som händer om jag börjar med medicineringen till Ester eller om vi väljer att avstå. Det är som att välja mellan pest och kolera. Jag vet varken in eller ut och ska ut på nätet och läsa lite mer. Ester är ju nu också blind och har en inflammation i levern så jag vet inte om vi ska belasta kroppen med mer medicin och att det kanske är bättre att hon får "somna in" lugnt och stilla om det visar sig att symtomen ökar från Cushings sjukdom. Det skulle vara intressant att höra från någon annan som har en hund med den här sjukdomen. Ester blir ju 12 år nu också så det känns som om hon har fått ett långt och bra liv ändå. Hon är fortfarande lycklig, den lilla svansen svänger fram och tillbaka hela tiden och hon är jätteglad. Det känns tungt som det är nu och jag undrar och undrar hur jag ska göra.

Jaaa äntligen kom veden!

Ja idag fick jag veden jag beställt 13 kubikmeter men eg. fick jag 15 för att det var så sena med leveransen. Och det känns bra nu för den senaste elräkningen låg på nästan 5000:- för december!!!! Ockerpriser!
Ändå har jag varit mycket försiktig med el, men huset är eluppvärmt så därför stiger kostnaden så mycket. Har ibland slagit av element men då ligger värmen på 12-14 grader och det blir lite kallt. Ja, ja men nu blir det att elda brasa när jag är hemma och det är mysigt också.

Imorgon blir det att stapla ved hela dagen. Och så ska jag iväg och ta blodtrycket också men det går nog bra. Har haft högt BT i hela mitt live men för några år sedan kom de på att jag skulle ta tabletter för det (Amlodipin) och det blev faktiskt bättre, mindre eller ingen huvudvärk och jag orkar mera, så det var bra.
Däremot är jag emot medicin för höga blodfetter - fick en medicin mot detta också, dels för att jag hade höga värden och sedan har jag ärftlighet också och blev jättedålig, klåda, trötthet och utslag på benen. Fy sjutton vad hemskt det var - åt Simvastatin. Slutade med medicin och törs inte ta någon ny, försöker styra upp det med att äta bra mat, mycket fibrer osv och jag känner mig superpigg. Tror inte att man ska äta sådana mediciner - forskningen har två läger angående deta och jag sällar mig till den sida som säger att man inte ska äta medicin mot detta.

Idag har jag slängt ut julgranen och så stort rummet blev. Trisse la in sista stöten i lördags då han bet av sladden alldeles så allt blev svart så nu kan jag ju ändå inte njuta av det fina ljuset från granen. Ja jag ska försöka sätta in lite kort i min blogg för det känns lite tråkigt med bara en massa skrift. Ha det bra tills vi ses. Kram.

Misshandlad julgran

Ja jag måste ju tala om varför granen ser ut som den gör. Den var tjusig i början MEN sedan blev den misshandlad av katten Trisse - golvad flera gånger och avriven sin klädsel mm, dessutom har Trisse bitit sönder sladden så ibland blinkar det lite;-) 

Insnöad igen

Ja jag känner mig lite insnöad idag. Ute vräker snön ner och jag hinner inte skotta bort den MEN jag har en supersnäll granne som kör en vända då och då med sin snöslunga - underbart att ha. Han fick en flaska wisky nyss som lite uppmuntran.

Varken jag eller hundar och katter vill gå ut. Jag får tvinga ut dem för lite kisspromenad. Som tur är håller sig kylan borta men ändå, vilket väder.

Och vad ont jag har sedan både i benen och ryggen efter att ha tagit upp gymmet igen för två dagar sedan. Dessförinnan blev det en paus på nästan 3 veckor så jag får tillbaka det nu. Imorgon ska jag köra bröst och axlar så då vet vi hur det känns i helgen sedan;-)

Det gör ju verkan i alla fall.

Imorgon kommer DHL med min nya duschkabin de luxe som jag köpt på Rusta - kolla priserna där vilken skillnad mot andra butiker!!! Jag kollade noga innan att den skulle gå in på bredden MEN jag glömde att jag har snedtak på toaletten så jag kan inte sätta den där jag tänkt mig eftersom den är 2,20 hög och jag har 2,10 i hörnan där jag skulle ha den. Men det fixar sig. Jag får dra om lite rör mm.  Tänkte inte på det;-)    (höjden alltså).

Jag ska gå och koka lite kaffe och unna mig en bulle till sedan kommer jag åter och skriver lite mera.

Jo jag är riktigt stolt över mig själv för idag har jag städat ur kylskåpet som var så fullt så dörren gick inte att få igen. Rester efter julen och ja jag vet inte vad. Hittade Keso som gick ut i november bl.a. Usch och fy så det kan bli. Men nu har jag slängt ungefär hälften av vad som fanns där och det är fullt i alla fall Hmm. Men rent och fint.

Imorgon är det jobb igen och på lördag men sedan är det två härligt lediga dagar igen. Då är det gallring igen - den här gången blir det genomgång av mitt data/arbetsrum. Jag förstår inte hur man kan spara på sig så mycket papper och annat. Jag hittar grejer varje dag till mitt loppisbord som jag hyr. Än så länge går det med förtjänst och det känns ju bra för jag har ju svårt att slänga grejer och ser hellre att någon annan använder dem.  Det värsta är att jag hittar grejer ibland på loppiset - sist kom jag hem med en eldriven skivmaskin som jag tänkte var bra. Det var ett helsike att skära tunna skivor av julskinkan och det är äckligt när det blir för tjocka. Annars är mitt nyårslöfte att försöka "rensa i röran". ;-)

Egentligen ska jag plocka ner granen men det känns så fint med lite ljus här och där.

Så här ser granen ut nu Trettondagen 2011 efter att ha blivit misshandlad av katten Trisse. Nedslagen några gånger och klädseln avriven och dessutom har Trisse bitit sönder sladden!!! men det fungerar ändå fast det blinkar till lite ibland ;-)

Förresten det var gott med kaffe och bullar - ja det blev två;-)

Härligt att vara ledig

Idag var jag ute en långpromenad med mina hundar i solen. Oj så skönt det var. Sol och värme (ja lite kallgrader men ändå).
Så äntligen pantade jag alla tomflaskor och burkar från jobbet och hemmet - 2 soppåsar fulla. Puh vilket jobb och för dem köpte jag ny läsk till jobbet.
Väntar nu på att min fiskgratin ska bli klar. Ska bli gott.
Imorgon börjar gymmet igen - klockan 8.00 ska jag vara där och på onsdag kväll börjar jag dansa zumba - det ska bli lite form på kärringen. Det är ju lite roligare att röra sig till musik också.

Talade med Kjell som är i Vietnam (har varit där i 2 veckor nu) och han börjar längta hem - och det är en hel månads vistelse kvar!!! Men det går säkert över. Det måste vara skänt att få vara ledig så länge. Börjar nästan längta till pension för då kan jag resa lite mera. Det är svårt nu när man är egen företagare - förlorar ju pengar på jobbet när jag är ledig och så har jag ju mina hundar och katter också. Ja ja jag har det mycket bra ändå. Nu har jag riktigt slöat i tre dagar förutom lite bokföring så nu ska det bli kul att jobba igen.

Det gick bra till nyår - för hundarna. De brukar vara så rädda, men i år är äldsta hundern Doris döv och hon reagerade inte med påföljd att de andra hundarna inte heller blev så rädda. Rocky bryr sig inte speciellt, lyfter på huvudet och undrar vad som står på och fortsätter sova men Ester var lite rädd, flämtar och darrar men det gick ändå bra när hon fick sova bredvid mig i sängen och så hade jag sprutat lugnande medel som jag köpte på apoteket.

Nej nu ska jag äta. Ha det bra så hörs vi senare.

RSS 2.0