höst blir vinter

Ja jag vet jag är jättetråkig som skriver så sällan i min blogg. Försöker ändra mig men det är så mycket som "kommer emellan".
Känner bara för att slöa idag fast golvet ska skuras och disken ska ut och in i maskinen, ja ja det kan göras imorgon. Min lilla Ester mår faktiskt ganska bra. Hon har gått ner lite i vikt. Vi har tagit massor av prover på Strömsholms sjukhus men de visar inget fel bara lite förhöjt blodtryck. Hon är ju blind förvisso och det gick på en dag men hon har vant sig bra och verkar ha fått både bättre hörsel och luktsinne. Hon är inte rädd för att springa omkring ute, visst "bumpar" hon i lite här och där och stannar förvånat - vad hände? - men sedan är det full fart ibland. Jag har tagit bort vassa saker ute i trädgården som är i hennes höjd och låter bli att möblera om inne osv. När vi är ute och går på skogsvägarna så har jag ett katthalsband på benet med pingla på och då kan hon springa lös som hon vill. Jätteskönt att det fungerar så bra. Vi ska tillbaka till Strömsholm i slutet på januari. Hon har fått BT-tabletter och så har hon faktiskt börjat gå ned i vikt igen. De sa på sjukhuset att det var vanligt med någon hormonstörning och fetma i samband med sjukdomen som gjorde henne blind men att det kan gå över efter ett tag-inte blindheten förstås.

Just nu ligger hundarna som tre stora korvar och sover och jag ska själv lägga mig och läsa en bok - Utrensningen skriven av Sofi Oksanen. (vinnare av Nordiska rådets litteraturpris 2010). Hoppas den är bra, jag kan tala om senare vad jag tycker.

Annars händer det inte så mycket just nu. Jag försöker ju gå ned i vikt och få lite muskler och det går faktiskt bra. Må bättre här i Ludvika är toppen. Var just på en fest för en vecka sedan som de anordnade, jättekul. Jag märker att min balans blir bättre också och det är pga att jag går på något som heter Core, där vi förutom att träna mage och rygg och tränar balans. Vet Du, Du måste börja Zumba! Jag går nu på ngt som heter Somba - förberedande för Zumba eftersom tränaren måste gå Zumbakursen först innan det får heta att hon lär ut Zumba - därav namnet Somba, men vi lär oss alla rörelser som ska vara med. Att rulla rumpa går ju men att försöka ruska på axlarna är jättesvårt - tycker att allting annat ruskar istället;-)

ja nu ska jag snart slöa med boken och imorgon ska jag städa ur ett förråd som jag har i stan där vi stoppade in saker från när vi flyttade jobbet. Det har bara stått nu i ett par år. JO jag har ju hyrt ett loppisbord här i en firma i Ludvika vid gammelgården där jag säljer alla saker som jag inte behöver och det är måååånga saker. Försöker röja i röran som det heter. Och det går toppen att sälja.

RSS 2.0