Jobbig vecka

I måndags så fick mina två äldsta hundar Doris 16 år och Ester 12 år komma till himlen. Jag var hos veterinär Maria här i Ludvika och hon är världens bästa och goaste veterinär. Allt gick fint och lugnt. Mina älskade hundar somnade in av en spruta och sedan när de inte kände något var det en spruta till och sedan var de borta. Det kändes faktiskt skönt att jag tagit beslutet att de skulle få somna in för de var ganska dåligt och värre skulle det ha blivit men jag ljuger inte om att det var mitt livs svåraste beslut.

Doris har varit med oss i 16 år, hon har varit ganska frisk men på senare år har hon haft livmoderinflammation och op för detta och att hon har fått stora juvercancersvulster som de inte tordas op. pga att hon haft dåligt hjärta på slutet och hon började att bli senil, på slutet när vi var ute och gick kunde hon ställa sig och bara titta och det såg inte ut som om hon visste var hon var, och ibland vände hon och gick åt andra hållet. Ibland kunde hon sitta i sin korg och darra lite. Det är svårt att veta hur hon mådde men jag var rädd att det skulle bli värre och att hon skulle må mycket dåligt av det och det kändes som om det vore bra om hon fick somna in med sin dotter Ester som var 12 år. Ester har också varit mycket frisk men sista året hände allt på en gång. Hon började få juvercancer, blev hastigt blind och i samband med det konstaterades cushings syndrom efter många vändor på Strömsholm och mitt i detta fick hon en livmoderinflammation med op. Hon var faktiskt rätt medtagen och hjärtat hade också börjat bli ansträngt pga att hon blev så tjock. Senare skulle musklerna ge sig och hon skulle tåla värmen sämre så det här var en bra tid att avsluta sitt liv medans det ännu kändes ok, tror jag. Blindheten klarade hon galant men det andra var jobbigt för henne. Hon fick också svårt att andas pga sin tjockhet.
Den 3 mars ska jag hämta askan från dem, de får "bo" i samma urna och jag har sparat var sin hårlock som minne. Jag älskar dem så mycket.

Ja och i tisdags så fick jag så ont i halva käken, det kändes mysko. Iväg till tandläkaren som röntgade och sa att det var inflammerat i käken. Troligen har jag haft det lite jobbigt och bitit ihop för mycket  senaste tiden och det kan vara en anledning, ja vem vet. Äter Pc-tabletter nu och värktabletter så det ska väl bli bättre.

Inte nog med det, I förrgår så frös mitt vatten!!!!! j---a skiiit! Det är skitjobbigt. Ingenting fungerar ju, inte ens toaletten. Jag har egen brunn. Så nu håller jag på att tina upp vattenledningen så får vi se hur det går. Det har ju klarat sig hela vintern men i förrgår var det över 30 gr kallt så inte undra på.

Ja det har varit en riktig skitvecka egentligen så nu kan det bara bli bättre;-) eller hur.

Ikväll ska jag se Melodifestivalen, men börjar tröttna på¨att det kommer så många gånger innan det blir klart. Sedan ska jag lägga mig och läsa en bra bok och må gott. Kramar tills vi hörs igen.

Svårt beslut

Hemma efter en lång lördag på jobbet. Nu ska jag umgås med hundarna och ge dem mycket gott att äta och gulla med dem för på måndag eftermiddag klockan 13.00 ska de två äldsta av mina små hundar få komma till himlen.
Ester 12 år har problem med Cushings sjukdom och  är dessutom blind, men blindheten klarar hon galant. Det är ju att det inte kommer att bli bättre, hon blir tjockare och tjockare, musklerna förtvinar, har svårt att andas och kommer att tåla värmen sämre. Bättre då att få somna in medans hon känner sig någorlunda lycklig. Doris , Esters mamma som är 16 år, får också somna in. Hon har blivit gammal, hör inget, är i sin värld och har en stor juvercancer men fortfarande lycklig och pigg. Båda flickorna har hjärtproblem och har också börjat kissa inne. Ja, det är mycket, mycket svårt att ta beslutet men nu är det gjort. Jag har ringt och beställt tid. Det känns i alla fall som att det är rätt så att de slipper lida av det som kan vara värre. De har haft en lycklig tid.

Rocky, min lilla nakishund blir kvar men han kommer att sakna sina kompisar. Tur att han har två katter att tampas med;-)

Imorgon hoppas jag att det är lite varmare så att vi kan gå ut och ta en långpromenad och må gott i solen, annars får jag klä på alla hundarna lite extra kläder.

Ikväll ska jag kanske höra på melodifestivalen, ja uttagningen MEN det blir ju lite tjatigt med så många uttagningarn, det var bättre förr. MEN kanske låtarna är bättre nu, ja vet inte..

Börjar längta efter sol, värme och semester.

Strålande sol

Vilken härlig dag! Först jobbade jag lite men det var en ganska lugn dag. Folk ville väl vara ute i solen;-)) och efter jobbet skyndade jag mig hem. Men vet ni, det värsta med solen är att man ser hur smutsiga fönstren mm är och jag for fram med skurhinken för att i alla fall ha ett rent golv.
Sedan tog jag ut alla kartonger med julsaker i förrådet ute (kartongerna hade blivit stående på altanen sedan ett tag, men nu kan man ju börja sitta ute där och fika, så bort med skräpet.)

Hundarna och jag satt länge bakom husknuten som vätter ut mot sjön och solade oss. Det var härligt. Solen sken och fåglarna sjöng!

Här är det skönt i solen

Nu blev det en liten paus vid datorn och sedan ska jag laga en riktigt god gulash och ikväll blir det väl att se lite tv och läsa en bok. Vilket skönt liv man kan ha egentligen;-)

Min nakis Rocky fick en ny innedräkt häromdagen och så här stolt är han:

Rockys nya dress.

Vilken skän liten lirare;-)

Nej nu ska jag ut och laga mat. Vi hörs igen snart.


RSS 2.0