nyss hemkommen från Stockholm

Hejsan. Jag och Kjell har varit nere i Stockholm närmare bestämt i Västertorp för att hälsa på Emma i hennes nya fina lägenhet. Hundarna har varit hemma hos Cecilia i Ludvika.
Det var busväder när vi åkte ner i lördags men det gick bra, blev lite sena bara. Det snöade så det låg ca 1 dm snö på hela vägen och man såg inte var vägen tog vägen. Usch säger jag bara. Det var Kjell som körde och det klarade han galant. Jag bistod med små skrik här och där när det sladdade för mycket och skällde lite för att han körde för långt ut på kanten där snön låg ännu tjockare - stackarn men han behöll lugnet och bara körde.

Väl framme möttes vi av lilla Viggo och Emma. Viggo är lite busig(med glimten i ögat) och jättegullig. Han har verkligen vuxit sedan vi såg honom sist. Emma hade gjort god mat (Indisk linsgryta) som vi åt med välbehag. Trots att det egentligen var läggdags för lilla Viggo så fick han vara uppe en stund och mysa och sedan var det myskväll för oss vuxna. Lenny var inte hemma för han var och jobbade på en tattoo-mässa men vi får ses nästa gång.

I morse gick vi iväg till Ibis hotell som låg i närheten och åt hotellfrukost - jättemysigt. De hade t o m våfflor med grädde och jordgubbssylt, mums. Viggo var heltokig i våfflorna och åt och åt så magen blev jättestor och sedan blev han så trött och slut så han somnade i vagnen på vägen hem. 

Framåt e.m åkte vi hemåt och då var vädret bra och vägen var också bra ända tills vi kom upp till fagerstatrakten, där var det ganska oplogat och det började frysa på. Sedan hämtade vi hundarna och det hade gått bra förutom att Doris hade kissat på Cecilias matta en gång (usch så vi skämdes). Men Doris har lite svårt att hålla sig så det händer ibland och det blir nog så när man är en liten hund på 15 år.

Nu ska jag farma lite på farmville och så ska jag se filmen bröllopsfotografen som Kajsa har spelat in och slöa lite för imorgon bitti ska jag ut och skotta och skotta och skotta - pust. Jag höll knappt på att komma in med bilen när jag kom hem för det var en 4 dm hög snöplogvall för infarten och det var en hel del ny snö på gården också. 

Insnöad!!!

Nej nu börjar jag tröttna på det här. Massor av snö, taket bågnar och igår när jag skulle somna så KNAKADE DET I SOVRUMSTAKET! Dessurom är det så kallt ute så hundarna springer på tre ben i taget stackarna. Rocky har kläder på sig eftersom han inte har något hår men det hjälper inte.
Jag är lite snål också och har bara 3 element på så det är ca 10-14grader varmt i huset men nu har jag tänt en brasa och det känns ganska mysigt. Får väl sova framför brasan inatt;-)

Idag började jag på ett nytt gym här i Ludvika, det blev Må Bättre istället för Nautulus. Nautulus är väl bra men ganska opersonligt. Det här med Må Bättre är en helt annan känsla, dyrare javisst men jag får så mycket mera för pengarna plus det att den sociala atmosfären är mycket mycket bättre. Fina nya maskiner också och det bästa av allt ljusterapirum och massagesäng (man lägger sig på en säng som liknar en vattensäng och sedan knådas det underifrån och gud så skööönt det var att lägga sig där efter gympasset.) Sedan kan man sätta sig i avkopplingsrummet med olika sorters kaffe som man får gratis förstås och där man kan umgås. Där kommer jag att trivas. Sedan kan delta i olika grupper gratis som spinning, afrodans, ja mycket mycket mera.

Skönt att vara ledig på måndagar faktiskt. Idag blir det väl lite OS-tittande och farmvillearbete på datorn och sedan ska jag läsa min braiga bok om matthandlaren.

hörs senare kram 


snö snö snö och åter snö och dessutom kallt!!!

Har jag talat om att jag fått tillbaka bilen från verkstaden? I alla fall så verkar den fungera nu. Skööönt!

Taket på altanen började bukta in efter allt snöande och nu har jag stöttor överallt som håller upp taket - hoppas det fungerar. Hörde om taket som störtade in över ca 1700 kaniner som var på utställning - stackars små pluttar vad rädda de skulle varit och nu törs man inte gå in och lyfta undan taket och rädda dem ifall de ska rasa mera. Hoppas det går bra med kaninerna - undrar också hur många fler det blir sedan;-) eftersom de nu springer lösa när burarna gått sönder. Det är hemskt att skoja om det men hoppas det går bra.

Nyss kom jag hem efter att ha skjutsat Kajsa och Angelica hem till Nyhammar. Det gick ingen mer buss till Nyhammar och A. var sen hem från Borlänge så då får mormor rycka ut.  Det var inget vidare väglag, flera dm snö i mitten och på sidorna det var ett spår i mitten av vägen men otäckt vid möten och snörök så man såg ingenting usch det kommer att hända många olyckor idag. Nu ska jag fira kvällen med något glas vin och klappa mina hundar och katter och se melodifestivalen. 

Sen ska jag läsa min nya bok - Matthandlare Olssons död skriven av Karin Wahlberg och den verkar faktiskt bra. Jag återkommer senare med vad jag tycker. Har bara hunnit läsa ett kapitel.

Annars är allt bra. Jag håller på att jobba ihop till kvarskatten få se om jag lyckas. Nu ska jag se lite OS innan Melodifestivalen kommer. Hoppas Darin får en bra låt, han har verkligen utvecklats till en duktig sångare.

Det börjar ordna sig;-)

I torsdags fick jag igen min bil!!!!! och den går utmärkt!!!!!!!Jippie.(så länge det håller).

Det har snöat massor och jag börjar bli orolig för mitt verandatak - det börjar bågna - OJ! Och inte törs jag gå upp och skotta av det heller. Det är ju plastskivor på taket och det vore ju för tokigt om jag skulle ramla rakt igenom, fast nu kanske hela taket går åt skogen istället. Vi får väl se.

Det börjar gå bättre på jobbet också. Jag jobbar som attan - måste få in till min kvarskatt. Jag tycker jag betalar massor men det räcker tydligen inte. Tja man ska väl inte klaga, mat på bordet och kläder på men det skulle vara roligt att kunna ha råd med lite mer, resa t.ex.

Alla hundar och katter är friska. Jag längtar tills det blir varmare och katterna är ute lite mer. Nu vägrar de gå ut, de står i dörren och fnyser och så går de in igen. Det är enklare och varmare att gå på kattlådan som jag får tömma stup i ett. Men jag skulle inte vilja vara utan dem, de är små personligheter.

Såg programmet om Per Anders - Nåshjälten på TV igår.Tänk så synd det var om den stackars Mattias som hade överfallit och nästan skrämt ihjäl en tant där uppe i Nås. Han satt där i TV och ville inte visa ansiktet (hoppas han skäms) men man skulle ju förstås se hålet i skallen som var ihoplappat. Inte får han något straff heller - så nu vet ni det är bara att hoppa på stackars försvarslösa tanter. Man får väl hålla sig inne.
Det ska ni veta att om det vore min mamma som satt i bilen så skulle han fått mer än en domkraft i skallen!!!!
Och Per Anders kanske både mister jobb, maskiner och blir satt på backen samt att han får fängelse. Är detta rättvist. Det är klart att man inte tänker klart heller när man försvarar någon så jag kan förstå att ett slag kan hamna galet. Men va sjutton vad kunde ha hänt annnars. Skulle PA bara ha stått och tittat på som de flesta andra gör när det gäller. Ja jag blir så arggggg!

Nu tänker vi på något trevligare. Jag börjar sakna mina barnbarn. Tänk att vara en mormor på heltid utan att tänka på att man måste jobba och så skulle jag ha mycket pengar så jag kunde ta med hela gänget och åka på semestrar. Det är bara det att de är nästan vuxna innan det sker. Jag åkte med mina äldsta barnbarn Gustav och Angelica till Lanzarote när de var ca 10 år i två veckor och det var en av de roligaste semestrar jag haft.
Det blir inte så mycket åkande nu heller på vintern men i sommar hoppas jag att jag kan ha en lite tätare kontakt.

Jag tror jag ska gå in nu och kolla lite OS. Är det inget bra så har jag lite inspelade filmer att titta på. Hej då så länge.

bilen är fortfarande trasig!!!!!!

Hej tro det eller ej men min bil är inne på verkstaden igen. För någon vecka sedan fick jag tillbaka den för nu skulle det ju verkligen fungera det här med att starta bilen på första försöket och inte på tionde m.fl .
MEN inte den var lika kass som innan och de garanterade att det skulle vara bra. Jag lämnade tillbaka den i förra veckan för nu skulle de byta startmotor i fall de var fel på den (i nya bilen!!!???). Det skulle förstås bara ta en dag att göra det. Det var i onsdags. Jag lämnade in den för på torsdagen var jag tvungen att skjutsa Matilda för fotografering för vår tattoo-studio till Falun till en fotograf. Vet du vad, de drog sönder en skruv som skulle sitta på grenröret och det var en specialskruv som inte fanns utan måste skickas efter från Tyskland och i Tyskland var den slut för tillfället så det dröjer ett tag att få den. Ja. ja . ja tålamod är en dygd men nu börjar det tryta. I alla fall fick jag efter mycket om och men låna en bil för nu har jag fått nog av att ha min bil på verkstad och försöka ta mig in till stan och hem igen ute på landsbygden. Vilket skiiit. Så klart att de skulle dra av skruven, vilka klunsar. Jag undrar var man ska klaga både på bilen och på verkstaden. Nu får det vara nog. Jag har forfarande inte fått hem bilen och det har tagit snart en vecka - frågade idag men skruven har inte kommit.

Fotograferingen gick bra i alla fall med lånad bil och bilderna kommer ut i noll-två.

Nu ska jag in och facebooka lite och sedan blir det att kolla tv.n och läsa en bok. Hej då.

RSS 2.0