Nytt År!

Ja åren går fortare och fortare. Nyårslöften har jag slutat med det fungerar inte. Möjligen  har jag en önskan att i alla fall få en veckas semester eller 2.  En sista minuten kanske? Just nu sitter jag hemma och har det bra. Jag har sprayat lugnande medel för hundarna i hela huset för de är jätterädda för smällare. Hoppas att det fungerar och sedan får jag ha TV.n och radion på för fullt. Det är lugnt än så länge men det är ju några timmar kvar till nyår. Jag har inköpt lite mousserande vin som jag ska njuta av. Livet är i alla fall härligt och nu går vi mot sommaren och ljusare tider.  Ha en riktigt GOTT NYTT ÅR.

fy farao vad kallt brrrrr

Idag är det kallt igen - 17 grader. Fryser så jag får ont i ryggen. Ikväll har jag firat Kajsa min yngsta dotters födelsedag. Vi var ute med hennes familj och åt middag. Det var inte mycket som var öppet så här en måndag kväll i Ludvika, men vi åt gott och blev mätta.

Imorgon är det jobb igen men det blir en kort vecka. 3 arbetsdagar ska man väl stå ut med;-) sedan åker jag och hundarna till mamma i Borlänge och på juldagen får jag träffa båda mina flickor med familjer. Det ska bli härligt. Det är så sällan man kan ses tillsammans och barnbarnen hinner bli stora innan jag kan bli pensionär. Undrar om det var bättre förr då man hann umgås.


Snö, snö och åter snö

Oj vad det snöar ute idag, det har säkert kommit flera dm. Men fint är det.
Just som jag hade tänkt gå ut och köra snöslungan som nyss kommit hem efter att ha varit på lagning så kom grannen farande med sin snöslunga i full fart och han körde av hela planen. Tänk att ha så fina grannar.  Jag funderar på att köpa en fin wisky eller  cognac till honom, undrar vad som är bäst. På bilden ser du hur mycket snö jag har utanför huset och plogbilen som kommer med full fart och kör igen hela infarten. Förr i tiden fanns det en slags gummigrej som satt vid plogen och som kunde styras så att inte infarter kunde fyllas igen med snö, fråga mig inte hur det fungerar men vid förfrågan varför det inte användes nu är svaret att det är för dyrt. Hm det är bättre att bli av med några pensionärer förstås som får hjärtslag av att behöva skotta ren sina infarter. (Förstå ironin.) Jag blev så trött på det hela. Min opel som jag hade var bra på alla sätt men med en uppfart som var igenslagen med snö och uppförsbacke också så var det tji att komma ut på vägen. Nu har jag en Chewrolet Captiva som är toppen. Det är bara att gasa;-))




Annars blir det bara att koppla av. Imorgon ska jag iväg óch fylla på mitt "loppisbord". Affärerna går ju inte lysande precis men det betalar bordet. Jag har mycket svårt för att bara slänga bort saker men måste samtidigt rensa och det känns bra om någon annan vill ha grejerna. Ja nu blir blir det slött med lite chips och ett glas rött och så siktar jag på att bli lite nyttigare imorgon med gym och så ska jag fira min yngsta dotter Kajsa som fyller år.

Ester som varit dålig blir piggare och piggare och smalare också. Hon har slutat ta sina anti-infektionstabletter nu och om 5 dagar ska jag ta stygnen. Tills vi hörs igen ha det bra

slut på veckan

Ja då var man ledig några dagar igen. Skööönt. Det har varit full rulle nu så här innan jul och det går superbra med vår gästtatuerare. Han är jätteduktig.
Det visar sig så här i efterhand att det var bra att vi sade upp vår lärling. Hon var jätteduktig att tatuera men det runt omkring måste ju fungera - det sterila/renliga och det sociala. Dessutom visar det sig att hon har talat illa om oss inför kunder därför att hon inte kunde ta kritik. Fy sjutton. Synd på en sådan talang. Men som sagt det fungerade inte.

Idag har det snöat mycket. Ganska mysigt. I helgen ska jag prova snöslungan.

Lilla Ester mår alldeles utmärkt nu efter operationen. Hon har inte varit så pigg på länge faktiskt. Hon ser ut att minskat i vikt också och det kanske har varit pga att livmodern har varit inflammerad som hon såg större ut. Vi har förvisso tagit ultraljud på henne tidigare när hon blev blind i höstas och ingen såg något konstigt då förutom en förstorad njure och alla prov var bra (de misstänkte cushings syndrom i samband med hennes blindhet). Vi ska tillbaka och ta prover nu den 28:e dec ang cushings syndrom men om det inte visar något så får det vara slut med provtagningar.  Tur att vi har henne försäkrad. Det kostar pengar att ha sjuka djur. Vi har fått 24000 från försäkringsbolaget - har dubbla vet.försäkringar men hon är ju gamma 11.5 år och då sjunker utbetalningen. Fast Ester har inte kostat något tidigare hon har alltid varit frisk men nu blev det livmoderinflammation, blindhet och misstänkt cushings på en gång. Ja så är det väl när älsklingarna börjar bli till åren, det är väl lika med oss människor men då är det lite billigare för oss.

Nu ska jag slöa och läsa min nya bok av Mark Levebgood "och jag läste att det var omöjligt att leva lycklig förutan dig". Mark verkar vara en jättefin människa och jag tycker mycket om hand diktsamlingar/böcker.
Nu blir det myskväll.

Försvunnet barnbarn

Igår kväll var jag på stan (Ludvika) och letade efter mitt tonårs-barnbarn som bor i Nyhammar. Min yngsta dotter ringde och var orolig. Flickan skulle komma hem med bussen som gick 18-tiden men hade inte kommit hem när hon skulle och hon svarade inte på telefon eller sms!!! Orolig är bara ordet, det blev lite utryckning och jag letade överallt på stan och vi försökte ringa runt men inget napp.
Sista bussen skulle gå hem klockan 21.10 och då ställde jag mig på den sista hållplatsen som vi trodde hon skulle gå på vid. Jag rusade upp i bussen och frågade busschauffören om han sett någon flicka med röd jacka och svart hår  (säg väl vild ut för chauffören såg lite rädd ut:-))- ja sa han det är nog hon som sitter allra längst bak. Och där satt hon - alldeles ensam i den stora bussen. Gissa om det föll en sten från mitt hjärta. Man blir ju lite rädd att det har hänt något.
Det visade sig att batteriet hade dött på telefonen och jag lovade att ringa hem till hennes mamma som fick möta henne hemma i Nyhammar. Puh.
MEN varför kommer de inte på att låna en telefon??? Då hade jag kunnat hämta henne på stan och kört hem henne eller kört ner henne till sista bussen. Hm. Ska tala med henne idag om detta. De tänker inte på hur orolig familj och vänner blir. Men de får uppleva det när de får egna barn tyvärr.

Nu ska jag snart åka till jobbet. Det blir lite tungt. Kjell har åkt iväg til Vietnam i 1,5 månad och jag blir ensam för vår lärling gick inte att ha kvar längre. Mycket, mycket duktig på att tatuera och rita motiv MEN det omkring - det sociala, psykiska och det sterila/rena runtomkring fungerade inte tyvärr och vi orkade inte längre. Det är minst lika viktiga delar. Men vi har turen att en kille som har gått tatueringskursen hos oss för länge sedan Nicke kommer och tatuerar vid behov. Toppenkille faktiskt - både duktig och trevlig och förstår det här med bakterier osv.

Tur att det snart är jul. Då ska jag verkligen koppla av.

Snart är det jul

Ja nu är det snart jul. Julgranen är redan klädd för jag gillar att ha lite stämning och lite mys.  Jag har frysit inne men det är väl för att jag är lite snål med elen;-))

Äntligen har jag kommit över ved att beställa - Storsvedens ved - jätteskönt. Och om man beställer 13 kbm så kör de hem veden huggen och klar, toppen.

Min lilla Ester har varit dålig. Förutom att hon blev blind i höstas och nu även utreds för cushings syndrom så fick hon en förskräcklig livmoderinflammation så hon blev opererad i veckan på Strömsholm och vi fick hämta hem henne i fredags. Idag är hon ganska pigg och glad och hon verkar inte ha ont längre i såret och i magen längre. Skönt. Vi visste inte hur vi skulle göra. Antingen avlivning genast för att slippa smärtorna eller försöka med en operation och se om hon klarade det pga av sina andra bekymmer - förstorad njure, fläckar på levern osv. Vi valde att operera och så skulle veterinären avgöra om hon skulle få somna in på operationsbordet eller om det såg bra ut fortsätta med operationen. De ringde under op. och sa att det såg OK ut och att de skulle fortsätta och på den vägen är det. Nu ligger det en liten trött Ester här bredvid och bara suckar och njuter  av livet hoppas vi.

Många kanske tycker att varför avlivar vi inte bara hunden (jag får höra detta ibland) men gör man så med sin bästa kompis  sedan 11 år? om det inte är så att han/hon inte har smärtor som inte går att åtgärda eller om de mår så dåligt så att det påverkar dem (om det inte är tillfälligt)???  Så länge som Ester viftar på svansen och är glad så ska hon få leva! Att hon är blind är inget problem. Hon har lärt sig hitta här hemma och är tuff när vi är ute. Hon går längs stigar utan koppel och springer tom. Vi Kollar så klart så att det hon inte kommer för nära pinnar och grenar mm som hon kan göra sig illa på och det är lika i trädgården och det går utmärkt såklart att gå i koppel och njuta av alla lukter mm som hon känner. Hon njuter säkert mer av att ha förmågan av att kunna känna lukter än av att kunna se tror jag. Hon har ju även hörseln kvar.

Just nu tjatar de förskräckligt om bomberna i Stockholm. Ja det är ju inte roligt men när de förstorar detta så här så är ju risken stor att någon annan tar efter för att få uppmärksamhet. Det var ju någon som protesterade på nid mot Mohammed. Det är ju verkligen intelligent att bombmörda sig själv och andra. Bombmannen dog själv och två andra blev skadade. Det kunde ju verkligen ha varit mycket värre. Än så länge vet vi inte om det är en ensam individ eller om han hade någon organisation bakom sig. Det är illa som det är.  Oavsett så ska man bara avsky sådana här illdåd.

Jag har ännu inte köpt några julklappar men det fixar sig. Det blir färre julklappar i år. Barnbarnen blir större och önskar sig hellre pengar än grejer och det är ju bättre det får ngt litet och en slant så kan de spara ihop till någonting som de verkligen vill ha än att man bara ska köpa något som bara ligger där sedan. Det roliga är ju att träffas alla samtidigt som vi ska göra på juldagen, det är sällan det passar alla eftersom vi jobbar mm. Ibland önskar jag att jag var en mormor som kunde vara till hands jämt och det skulle jag kunna vara om jag kunde klara mig på min pension men det skulle ju vara rena katastrofen om jag tog ut pension nu vid 62 års ålder, ja senare med för den delen så det är bara att streta på. Det går inte att vara sjuk heller som egen företagare, under dessa 17 år har jag varit sjuk 1 vecka när jag op. bort livmoderna och 2 dagar när jag op. en fot. pga att jag inte får sjukpenning som täcker utgifterna när jag är borta. Sjukpenningen grundar sig på vinsten MEN INTE på omsättningen. Sina fasta kostnader har man ju fast man är sjuk. Det här är en fråga som borde tas upp lite mera men inget händer på detta område. Det har varit tufft många gånger och rädslan för att bli sjuk är hög för om jag skulle bli borta en månad ja då är det bara att stänga. Jag betalar en privat sjukförsäkring bara för att kunna åtgärda sjd och onda grejer snabbt för att slippa vara borta från jobbet. Många tycker då att man "åker gräddfil" men jag säger det att det har man betalat för och vad skulle annars hända med jobbet där jag inte skulle få några inkomster om jag blev borta därifrån.




RSS 2.0