nytt försök

Hej. Vet ni vad. Jag hämtade ut min bil i onsdags och tro det eller ej MEN den var ännu sämre än innan jag lämnade in den!!!!! Nu tror de att det ev. kan var startmotorn och de har beställt en ny. Det är Björkmans bil som försöker laga bilen och jag undrar hur mycket de kan ang. chewan. De har tidigare bytt startmotor och generator och hela låssystemet och kamaxelkedjor och drev ja name it och bilen är NY!!!! Vilken shiiiitbil helt enkelt. Den är underbar att åka med bara den startar och går men jag tror den har stått mer på verkstaden är vad jag åkt med den vad gör man? Jag känner mig ganska maktlös vid det här laget. Fy sjutton!

Vet ni jag talade om min turkiska "vänninna". Det som har hänt är att min f.d har "tagit hand om" henne och hennes son för han tycker så synd om henne och hennes son och de bara utnyttjar honom ekonomisk och känslomässigt men det är hans problem. De tigger pengar av honom och jag vet att de har mer pengar över än "svensson" efter att räkningarna är betalda eftersom jag fortfarande hjälper henne med att betala räkningar över internet. Du kanske tycker att jag är en satmara men det säger jag bara att en del människor är som psykopater - de spelar på andra människors känslor bara för att få fördelar. Jag kommer inte att säga något mer om detta och det kanske är bra att jag får se hur min f.d är också eftersom det inte bara är pengar hon och pojken får.

Ok. Affärerna börjar gå bättre och det känns bra. Snart är det också vår och det börjar kännas i kroppen. Jag ska börja spara lite pengar så att jag kan göra en rolig resa lite senare. Hoppas det blir snart.

Bil, bio och bidrag

Ja nu har det hänt lite. I förrgår var jag på bio och såg luftslottet som sprängdes och den var faktiskt bra fast Kjell somnade någon gång mitt i - det började snarka - så bion var kanske lite seg så där mitt i;-)
I går såg jag snabba cash och den var ännu bättre. Det var ett tag sedan jag var på bio och det är ju bra mycket roligare än att sitta hemma framför TV.n.

Tro det eller ej men nu är min Chewa inne på verkstaden igen!!! Vet inte hur många gånger den varit inne och den är alldeles ny nästan - jag har haft den nu i 1.5 år. Denna gång skulle de byta tändningslås och programmera om nycklarna (det har hänt tidigare också) och jag skulle få den samma dag - det var i onsdags och nu är det fredag! och den blir tydligen inte klar i dag heller otroooligt jobbigt. Jag måste ju ha bilen och ha hundarna i och hundburen men nu går det inte med den bil jag fått låna from igår. Nu är jag van med automatlåda och fyrhjulsdrift och "vinterkörningsknappen" och det känns inte om det är mycket snö eller is MEN nu känns det. Jag har en med framhjulsdrift och vanlig växellåda och jag kommer knappt ner eller upp på gården för all snö som den andra bilen bara plöjer fram i (jag är lite lat med snöskottningen förstår du). Och en dieselbil är det också som gör den extra trög mot min bensinare och när det blir för drygt i snön så blir det motorstopp!!!

Lääängtar efter min bil och det gör säkert hundarna också. De älskar att åka bil.

Idag är det lugnt på arbetet men det har varit två hektiska dagar. Den 20:e kom ju barnbidraget och det var fullt ös och likaså den 21:a men nu är tydligen pengarna slut tills lönen kommer. Hå hå ja ja det är bara att ta det lugnt det är ju bra för då hinner jag blogga lite.

Nu har Kajsa och jag lekt pirater och laddat hem lite filmer till helgen. Ska bli kul att se dem och mysa lite.

Allt känns bättre;-)

Hej igen
nu har vattnet i ledningarna tinat upp och jag och hundarna och katterna också. Det har varit så vackert ute, träden ser maffiga ut och det känns rent och ljust ut med all vit snö.
Just nu är alla djuren friska det är bara en fisk som har dött efter en attack från katten Trisse som plötsligt befann sig ovanpå akvariet och hittade det lilla hålet i kanten där jag lägger ner mat. Där stack han ner tassen och tog sig en fisk - vilken rackare!
Idag har jag anmält mig till en "skivarkurs". Jag har ju en dröm om att skriva böcker och annat så det här blir en början.
Just nu har jag tänt en brasa i braskaminen och det sprakar så skönt. Ser let`s dance på tv och tar ett glas rött, så skönt livet kan vara- eller hur.
Just nu händer inget särskilt det är bara jobbet och sedan den sista januari ska jag fira mitt fina barnbarn Gustaf som fyller hela 14 år. Tiden går så fort och ibland så tänker jag på att jag har haft så lite tid för mina nära och kära. Det har gått åt mycket tid för att hålla min firma igång nu i 16 år och jag har börjat reagera på att man inte tar oss småföretagare mer tillvara utan bara utnyttjar oss - jag menar "staten". Våra kunder är ju guld värda.

Såg på TV att det här med stickning har blivit inne igen, så roligt. Jag stickade mycket när jag var yngre men sedan har det inte blivit av igen. Det blev tv och internet istället tror jag. MEN nu är det slut med det, jag ska faktiskt börja sticka igen och skriva böcker förstås. Det gäller att finna ett tema - det skulle varit lätt om jag haft en olycklig barndom att skriva om - det är ju ganska populärt men nu är det så att min barndom kunde inte ha varit bättre än den var och jag kanske ska skriva om den ändå??? Det finns många historier och små grejer som man kan skratta åt- som när jag och kompisen "honkade" efter en lastbil på vintern och vantarna frös fast och försvann med lastbilen eller när vi hade julgranskrig - det var olika gäng som samlade gamla julgranar och så stal vi dem av varandra för att sedan kunna ha den största majbrasa som fanns.

Ja det var lite funderingar idag. Nu har jag hela helgen framför mig och det känns skönt.Det blir nog mest att städa och försöka bli av med lite grejer (som jag har allt för mycket av) här hemma. Jag ska gallra ut kläder som jag vuxit ur faktiskt och som jag inte använder och ge till sekond hand.

Läser om katastrofen på Haiti och önskar att jag kunde vara där och hjälpa till och använda min utbildning som sjuksköterska. Det är för hemskt. Det värsta var ju att allt hände på natten när de flesta där låg och sov. Känner att det är tryggt i Sverige i alla fall.

Nu blir det natti natti snart. Ska se klart på let`s dance sedan blir det sova.  Sov gott.

Tiden går

Oj vad tiden går fort. Nyss var det grönt och varmt ute och nu är det vitt och kallt. Jag vill också önska er alla  ett riktigt GOTT NYTT ÅR. Jag känner på mig att 2010 blir ett riktigt lyckligt år.

Just nu eldar jag i insatsen i öppna spisen så att jag blir alldeles skinnflådd av att lägga in ny ved i elden. Ja jag har några element också men det räcker inte till när det är 30 grader kallt ute. Skönt att vara ledig i dag i alla fall. När jag inte eldar är det ca 14 grader varmt inne och då tycker jag lite synd om hundarna (fast det är nog mest jag som fryser;-)) Rocky (nakenhunden) har en mysoverall på sig så det är ingen fara.

Jag ska försöka skriva lite mer i min blogg och lite oftare och försöka spela lite mindre farmville på facebook - det här lät nästan som ett nyårslöfte. Tänk att det blir lite som ett gift det här med farmville. Man måste passa tider och skörda för annars vissnar grödan, korna ska mjölkas och mycket mera. Det är lätt att fastna i detta. Undrar om det är fler av er som läser min blogg som också är farmvillare?

Imorgon är det arbetsdag igen och det känns faktiskt ganska bra att komma in i rätt "gängor" igen. Det har varit mycket ledigt och det har ju varit skönt men man blir liksom lite slapp. Jag hade en  mycket skön julhelg med min mamma och syster med familj i Södertuna slott - det är verkligen ett ställe att rekommendera. Jag ska sätta in lite bilder senare så får ni se hur det ser ut. Slottet ligger vid Gnesta i Södermanland.

Nu ska jag sluta för jag ska in och göra lite årsbokslut för firman - mycket roligt. Tänk det här med att man ska ha nya kassa-apparater och en svart låda!!!!! Det ska motverka att folk fuskar och att konkurrensen ska vara lika - pyttsan då vet de inte mycket om verkligheten. Hur får man tag på dem som jobbar helt "svart" då? jag bara undrar - det medför ju att konkurrensen blir ännu värre för oss som försöker sköta oss. J...a skit säger jag men det är ju bara att rätta sig därefter annars blir det stora böter och det blir ju inte affärerna bättre av. Fast kanske skulle det vara skönt att strunta i allt och bara gå hemma och få bidrag i alla fall, en del har faktiskt mera över än vad jag har som egenföretagare. Nu kom svenska avundsjukan fram igen men jag känner faktiskt en del som bara låtsas att de inte kan jobba eller är invandrare och inte vill lära sig svenska språket - en av dem har varit här i Sverige i 8 år och kan inte svenska. Hon har börjat någon utbildning och hoppat av (tyckte läraren var dålig på svenska men hur kan hon veta det när hon ännu inte kan förstå eller läsa svenska). Jag skulle hjälpa henne att fylla i en blankett till socialkontoret och där det stod ngt om hinder för att inte söka jobb så sa hon att jag skulle skriva att hon var sjuk (fast hon är fullt frisk) och socialen tog det med "hull och hår". Hon har t.ex fullt socialbidrag för sig och sin tonårsson och hyran betald 5300:- /mån och bidrag för annat också. Det känns lite snett. Jag tycket inte att det här är rätt därför har jag sagt upp bekantskapen. Skönt nu har jag fått skriva av mig lite ilska.
Jag skulle ha en lärling i min firma men hade inte råd att betala så mycket så vi gick till arbetsförmedlingen och frågade om det fanns några bidrag men de sa att hon kunde inte få något eftersom hon bara var 18 år! Ledsamt.


RSS 2.0